Servicii

Medicina de familie

Medicina de familie este specialitatea care asigură asistența medicală primară și continuă și, prin acțiuni preventive, educaționale, terapeutice și de recuperare, contribuie la promovarea stării de sănătate a individului, a familiei și colectivități.

Medicina interna

Medicina internă este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul și prevenirea bolilor care afectează unul sau mai multe organe interne[1]. Medicina internă sau medicina generală este specialitatea medicală care se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolilor adulte.

Endocrinolog

1)Consultația medicului endocrinolog, care include consultaţia primară (examinarea pacientului) și consultaţia repetată (examinarea pacientului după tratamentul sau investigațiile indicate), elaborarea planului de tratament;

2)Investigaţii de laborator si funcţionale;

​3)Biopsia glandei tiroide;

4)Examenul citologic;

5)Monitorizarea continuă a glicemiei​;

6)Instalarea pompelor de insulină pentru pacienţii cu diabet zaharat.

Oftalmolog

1. Diagnostic;

2. Tratament;

3. Manipulaţii: acordarea asistenţei oftalmologice primare în stările de urgenţă (afectări, erozia corneei, corpi străini ai corneei şi conjunctivei, arsuri ale ochilor); sanarea căilor lacrimare; injecţii parabulbare şi subconjunctivale; masajul pleoapelor;

4. Tratamentul instrumental.

Neurolog

1) Consultaţii: Consultaţia medicului neurolog (adulţi, copii);

2) Examen instrumental: M-ecografie;Electroencefalografie;Dopler vaselor transcranian;

3) Tratamentul;

4) Manipulaţii invazive: Blocada paravertebrală; Blocada parasacrală; Acupunctură.

Ginecolog

1. Consultaţia medicului ginecolog;.

2. Investigaţii de laborator:microscopia eliminărilor vaginale (frotiu);bacteriologia eliminărilor vaginale (însămânţare);frotiu la Chlamidii (metoda imunofluorescentă);citologia colului uterin;biopsia;.

3. Investigaţii instrumentale:colposcopia;histeroscopia;

hidrotubarea trompelor uterine.

4. Manipulaţii de ambulator:instilaţii vaginale;tratamentul local al colului uterin;polipectomia;

diatermoelectrocoagularea colului uterin;vaporizarea cu laser a colului uterin;vacuum-masaj vaginal;masaj ginecologic;administrarea steriletului;extragerea steriletului;blocadă cu cloretil.

Chirurg

Tratamentul complex al Hemoroizilor fisurilor anale (proceduri locale fizioterapeutice)

- Consultaţia medicului-Chirurg cu indicarea tratamentului modern în caz de:

- Boala Varicoasă

- Asterscleroze obliterantă

- Picior diabetic

- Înlăturarea tumorilor ţesuturilor moi

- Tratamentul hemoroizilor

ORL

1. Consultaţia medicului otorinolaringolog;

2. Intervenţii chirurgicale în domeniul ORL:

septoplastie;amigdalotomia;

amigdalectomie;adenotomie;

adenoamigdalectomia;polipectomia endonazală;diatermocoagularea cornetelor nazale; conhotomia; rinoplastie;

ovulopalatoplastia;otoplastia;frontotomia;

înlăturarea chistului sinusului maxilar;înlăturarea chistului cervical

Urolog

1. Consultaţia medicului urolog;

2.Tratamentul: infecţiilor urogenitale; prostatitei, uretritei, orhitei, epididimitei, cistitei, pielonefritei obstructive acute şi cronice; adenomului de prostată; cuparea colicii renale;

3. Manipulaţii invazive:masajul prostatei şi a veziculelor seminale; bujarea uretrei; înlăturarea condilomelor, papilomelor;

4. Investigaţii de laborator: prelevarea secretului prostatei şi secreţiei uretrale pentru microscopie (frotiu); prelevarea secretului prostatei şi secreţiei uretrale pentru examen bacteriologic (însămânţare);

5. Intervenţii chirurgicale:

Cardiolog

1. Consultaţia medicului cardiolog;

2. Electrocardiografie;

3. Investigaţii de laborator: lipidograma (aprecierea nivelului colesterolului, alfa-colesterolului, beta- colesterolului şi a trigliceridelor în sânge);

4. Depistarea timpurie a factorilor de risc pentru dezvoltarea patologiilor cardiace;

5. Elaborarea programului individual de profilaxie a patologiilor cardiace;

6.Tratamentul.

Stomatologie

1) Consultaţia medicului stomatolog;

2) Profilaxia patologiilor stomatologice;

3) Servicii terapeutice;

4) Servicii protetice.

Stationar de zi, pirsing

Motivul, pentru care piercing-ul este folosit astăzi, este că poate fi interpretat ca un mod de exprimare în pas cu moda, o posibilitate de a-ți înnoi imaginea. "ProSano"vă oferă posibilitatea de a vă înfrumuseța exteriorul, manifestându-vă personalitatea într-un altfel de mod.

USG

1) Abdominala ;

2)Ginecologica, endocriiligica;

3) Glanda tiroida;

4) Musculoscheletala;

5) Ecocardiografie;

Fibrogastroscopie

Fibrogastroscopia şi reprezintă o procedură medicală prin care medicul poate examina atent şi precis suprafaţa mucoasei esofagului, a stomacului, a duodenului. Drept instrument pentru acest tip de investigaţie se foloseşte endoscopul, un tub subţire şi flexibil, care are ataşat la unul dintre capete o cameră video cu o sursă de lumină. Astfel că, orice modificare de tip inflamator, ulcerativ, orice sursă de sângerare sau leziuni precanceroase, orice tumoare, malignă sau benignă, pot fi depistate fără nici o problemă.

Ecocardiografie

Electrocardiograma (EKG,ECG) este un test ce masoara impulsurile electrice ale inimii.Inima este o pompa musculara formata din patru camere. Cele doua camere de sus sunt denumite atrii, iar cele de jos, ventricule. Un sistem natural electric, face ca muschiul inimii sa se contracte si sa pompeze sangele catre plamani si restul corpului.

Fizioterapie

1. Fonoforeza (ultrasunet);

2. Câmp magnetic de frecvenţă ultraînaltă;

3. Laseroterapie;

4. Raze ultraviolete;

5. Galvanizare (electroforeză);

6. Amplipuls-terapie;

7. Diadinamoterapie;

8. Darsanvaliu;

9. Câmp magnetic;

10. Masaj;

11. Inhalatii cu ultrasunet.

Pediatru

Serviciile de pediatrie oferite in Centrul Medical “ProSano” cuprind : monitorizarea dezvoltarii normale a copilului recomandari privind alimentatia pe grupe de varsta (exemplu: sfaturi pentru tinerele mame privind alimentatia sugarului, diversificarea corecta) servicii preventive (profilaxie boli de nutritie, vaccinari specifice, etc) diagnosticarea si tratarea afectiunilor acute monitorizarea afectiunilor cronice In scop diagnostic se pot efectua o gama larga de analize de laborator si investigatii imagistice, recomandate in cursul consultului de pediatrie.

Laborator

Clinic:

Analiza generală a sângelui;determinarea timpului coagulării; analiza generală a urinei;proba Zimniţchi;proba Neciporenco;coprograma;determinarea ouălor de helminţi;spermograma; Biochimic:

Proteina;albumina;ureea;creatinina; bilirubina;volesterina;ALAT;ASAT; fosfataza alcalină; L-amilaza; Timol;Glucoza; Ca;Cl; Fe;proba Roberg,etc.;

Imunologic:

MRS;SIDA;determinarea Helicobacter Pylori;determinarea Hlamidiilor;hormonii;alfafetoproteina; gonadotropina corionica.

El. Encefaloscopie

Electroencefalografia este o metodă electrofiziologică de explorare a sistemului nervos central, constând în înregistrarea biocurenților câmpurilor transcranieni la nivelul tegumentelor și înregistrarea grafică a acestora în timp sub formă de unde. Electroencefalograma (EEG) reprezintă recoltarea, potențarea și înregistrarea desfășurării în timp a activității electrice a scoarței cerebrale prin intermediul unor electrozi de suprafață, situați la nivelul scalpului. Electroencefalograma reprezintă înregistrarea manifestării colective a neuronilor cortexului cerebral, a unui set de potențiale de câmp fluctuante, produse din activitatea concomitentă a unui număr mare de neuroni, captate prin intermediul electrozilor situați pe scalp. Electroencefalograma este utilizată pe larg în diagnosticul epilepsiei, a encefalopatiilor, în monitorizarea activității cerebrale în timpul anesteziei și a pacienților aflați în comă și în stabilirea morții cerebrale.

Ecoencefaloscopie

Echoencefalocopia sau echoencefalografia este o metodă neurofiziologică cu ultrasunete de diagnosticare care vă permite să evaluați prezența unui proces volatric patologic în substanța creierului. Este metoda, care a folosit această metodă în practica clinică în 1956.